© 2002-2017 Belgian Cycling Selection

Nieuws

Alle info over het Belgisch Amateur- en Master wielrennen.

 

Nieuws.Uitslagen.Kalenders.BCS Team.Partners.INFO & links.

Home

 

Nieuws

Dameswielrennen

Kalender

Dameswielrennen 2016

 

Dameswielrennen Kalender

Dames Teams

Belgie - Nederland

 

Teams Dames

 

Naar DAMESKALENDER 2017 >>>

 

Project Dameswielrennen:

 

Als dame kan je ook beginnen wielrennen op Amateur-Master niveau. Hiervoor kan je terecht bij de wedstrijden van de zogenaamde vrije federaties, en de ICF gebonden federaties zoals VWF, VWV, WBV, WAOD, LWU, ECW,.... in Nederland bij TMZ, NWB, WVAN,…   Ook kan je als dame beginnen crossen bij oa WTK, VDN, LRC…

 

Het probleem:

 

Bij deze wedstrijden nemen de dames gewoonlijk mee de start in één van de oudere heren categorieën.  Maar daar schuilt dan ook een beetje het probleem voor de dames: velen willen wel koersen, maar willen wel liever een aparte koers voor dames. Het is immers zo dat het koerstempo en de manier van versnellen bij dames nu éénmaal anders is dan bij de heren.  En zo blijft alles een beetje in een vicieuze cirkel: organisatoren organiseren niet voor dames apart wegens te weinig dames aan de start, dames blijven weg van de wedstrijden omdat ze samen met de heren moeten koersen....

 

Toch is er de laatste jaren veel meer interesse van de dames voor de fietssport, zij hebben duidelijk de fiets als recreatieve sportmogelijkheid ontdekt. Deze sport bleef decennialang zowat uitsluitend voorbehouden aan de heren, dames moesten noodgedwongen als Eliterensters aan de start, wat voor de meeste een te hoog niveau is. Koersen voor dames moet ook kunnen op recreatief niveau, als Amateur – Master, als vrije renster.

 

Ons project:

 

Potentieel zijn er dus genoeg dames die willen koersen. Het is gewoon kwestie van de vicieuze cirkel te doorbreken, en de organisatoren te overtuigen om ook apart voor dames te organiseren.

Net hierin willen wij van Belgian Cycling Selection, met uitbreiding van een aantal wielerclubs, de aanzet geven om de dames de gelegenheid te bieden op eigen wedstrijden.

Eens die trein aan het bollen is, en de organisatoren de waarde van aparte dameskoersen beginnen te zien, kan het dameswielrennen binnen enkele jaren een evenwaardige competitie betekenen aan die van de herencompetitie.

 

Verder willen wij actief de organisatoren stimuleren om aparte dameswedstrijden aan te bieden. We zijn ons ervan bewust dat dit enige jaren nodig zal hebben om een volwaardige kalender op poten te kunnen stellen, maar men moet ergens beginnen.

 

Organisator ?

 

Bent u organisator van een wedstrijd voor Dames (Amateurs, Masters, Vrije rensters, of toeristendames), neem dan gerust contact met ons op voor gratis plaatsing in deze specifieke kalender.

Kent u een wedstrijd die specifiek voor Dames is, laat het ons weten:   info@belgiancyclingselection.be

 

Ook bestaat de mogelijkheid om uw wedstrijd extra te benadrukken of een hyperlink te verkrijgen naar uw site.

 

Dames renster ?

 

Bent u een Amateur - Masters wielrenster, of wil u als Dame starten met wielrennen?

Wil u op de hoogte blijven van dit project ter ondersteuning van het Dames wielrennen?

Laat ons een seintje met uw gegevens.

 

Onze ambassadrice Renske Doedee zal met u contact opnemen om u verder te informeren over dit project:  info@belgiancyclingselection.be

 

 Damesploeg ?

 

Graag willen we alle ploegen voor Dames -  Amateur, Masters en/of Vrije rensters extra aandacht bieden en in kaart brengen. Bent u lid van een Damesploeg in Belgie of in Nederland, stuur ons jullie gegevens door zodat wij hiervan een link kunnen plaatsen op onze pagina Dames-teams.

 

 

Naar DAMESKALENDER 2016 >>>